Parket wil Bart De Pauw voor de rechter: ‘Voor het eerst kan ik context geven bij de aantijgingen’

Het Mechels parket gaat de zaak van Bart De Pauw doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. De tv-maker tekent geen verzet aan: ‘Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen’, zegt hij. 

Het parket oordeelt dat er ‘voldoende bezwarende elementen zijn’ om de gevierde acteur en producent te vervolgen voor aanranding van de eerbaarheid. Op 8 september komt de zaak voor de raadkamer, die dan beslist of De Pauw effectief voor de rechter moet verschijnen.

Zowel De Pauw als zijn advocaat zien dit als goed nieuws. ‘We krijgen nu de kans om ons te verweren’, aldus de advocaat. ‘Door het proces in de openbaarheid te voeren zal de waarheid aan het licht komen. Wij zijn er klaar voor.’

Via zijn advocaat geeft de voormalige Schalkse Ruiter ook een korte reactie: ‘Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld’, klinkt het. ‘Anoniem kan er veel verteld worden, maar straks in de rechtszaal zullen al die burgerlijke partijen hun aantijgingen persoonlijk moeten komen uitleggen en worden hun verklaringen controleerbaar.’

De Pauw kwam begin november 2017 in opspraak nadat enkele vrouwen die met hem hadden gewerkt, hem beschuldigden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het zou vooral gaan om belaging en overlast via sms’en. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20