Overnamehonger Sony nog niet gestild

Jim Ryan, de CEO van de electronica- en gamegigant Sony, heeft aangekondigd dat hij nog meer bedrijven wil overnemen. Eerder dit jaar heeft Sony ook al de gameontwikkelaar Bungie opgeslorpt.

De start van 2022 ging gepaard met enkele opvallende overnames in de gamesector. Zo werden gamers en beleggers met verstomming geslagen toen Microsoft plotsklaps aankondigde dat het Activision Blizzard heeft gekocht voor maar liefst 68,7 miljard dollar. Activision Blizzard is de uitgever achter onder meer World of Warcraft en Call of Duty.

Sony op overnamejacht

Een reactie van concurrent Sony bleef niet uit. Een week na het bericht van Microsoft liet de ontwikkelaar van de PlayStation weten dat het de Amerikaanse computerspelontwikkelaar Bungie overneemt voor 3,6 miljard dollar. Bungie is onder meer bekend van de computerspellen Destiny en Halo.

De overnamehonger van Sony lijkt hoe dan ook nog niet gestild te zijn. Zo heeft het bedrijf vorige maand de spelontwikkelaar Haven Entertainment Studios gekocht. Het bedrijf heeft geen financiële gegevens over de overname gedeeld.

Meer overnames

Ryan liet in de jongste officiële podcast van PlayStation weten dat er nog meer overnames zullen volgen. “We zitten nu in een comfortabele positie. Dankzij het commerciële succes van onze games beschikken we over voldoende middelen om zwaar te investeren in het creëren van content”, aldus de CEO.

Hij voegde eraan toe: “We laten onze studio’s organisch groeien en we groeien door overnames. We hebben in de loop van 2021 vijf studio’s overgenomen, we zijn in gesprek met Bungie en we hebben nog meer overnames gepland. Dit brengt ons in een opwaartse spiraal waarin succes succes voortbrengt.”

Vraag is wanneer Sony en Microsoft de overnamestrijd zullen staken. Eind januari schreef Financial Times dat het niet is uitgesloten dat de gamegiganten ook hun zinnen zetten op de uitgever Electronic Arts (EA). Dat bedrijf brengt onder meer sportgames, waaronder Fifa, op de markt. Het bedrijf is zo’n 36 miljard dollar waard.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20