Overmoedige Europese beurzen duiken in het rood

Na de hausse van de voorbije dagen kleuren de Europese beurzen rood. Ook de Brusselse sterindex Bel20 staat op verlies.

Beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert verliest bijna 1 procent. Het Antwerpse bedrijf verwacht een ‘aanzienlijke impact’ van de coronacrisis op zijn activiteiten. Agfa zag de omzet met 4,4 procent dalen tot 501 miljoen euro. Het management hoopt meer klaarheid te scheppen in augustus.

Het Oost-Vlaamse Ontex start na de zomer met de productie van chirurgische mondmaskers. De luiermultinational mikt op een capaciteit van 80 miljoen stuks per jaar. Dat meldt het bedrijf dinsdagmorgen in een persbericht. Het aandeel wint 3 procent.

Positief over zomer

In het buitenland valt Ryanair op. De Ierse luchtvaartmaatschappij gelooft, bij monde van topman Michael O’Leary, in de zomervakantie. Vanaf 1 juli zouden er ongeveer duizend vluchten per dag moeten plaatsvinden. Ryanair koerst zo’n 2 procent hoger.

Staalreuzen ArcelorMittal en ThyssenKrupp verliezen respectievelijk 4 en 10 procent. Die eerste gaf afgelopen nacht nieuwe aandelen uit tegen en bodemprijs. Met de opbrengsten wil de staalgroep sneller schulden aflossen. En ThyssenKrupp heeft te kampen met een nettoverlies van 1,31 miljard euro. Ook daar reageren de beleggers slecht op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20