Opnieuw lopen Amerikaanse stimulusgesprekken vast, beurzen gaan de dieperik in

De Amerikaanse beurzen zijn onderweg naar hun eerste weekverlies in drie weken. Doordash is bij de verliezers, Moderna wordt opnieuw opgepikt.

De Dow Jones en de S&P openen 0,4 procent lager, de Nasdaq verliest 0,5 procent bij de opening.

De boosdoener is de onderhandelingen over een stimuluspakket voor de coronacrisis, die voor de zoveelste keer vastlopen. Democraten en Republikeinen raken het maar niet eens over de hoogte van het bedrag. Dat duurt ondertussen al meer dan drie maanden en er is nog weinig vooruitgang in gekomen.

Doordash in het rood

De verliezer van de dag is Doordash. De maaltijdkoerier, die woensdag nog 80 procent hoger sprong bij zijn beursgang, krijgt al twee dagen serieuze tikken. Vrijdag gaat het aandeel 6,9 procent in het rood. Airbnb daarentegen gaat 2,1 procent in het groen. Donderdag ging Airbnb 112 procent hoger bij zijn introductie.

Bij de vaccinbedrijven is het beeld gemengd. Pfizer gaat onder de lat en verliest 1 procent, terwijl concurrent Moderna er 1,7 procent bij doet. Later op vrijdag keurt de Amerikaanse farmawaakhond FDA naar alle waarschijnlijkheid het Pfizer-vaccin goed.

Disney wint 9 procent nadat de entertainmentgigant de nieuwe plannen voor zijn streamingdienst Disney+ voorstelde. In een jaar tijd kreeg de streamer er 86 abonnees bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20