Opnieuw boost voor digitale activa? Burger King VS gaat beloningen uitloven in crypto

Fastfoodketen Burger King is van plan om cryptomunten als prijzen weg te geven aan haar Amerikaanse klanten. Het bedrijf is hiervoor een samenwerking aangegaan met beleggingsapp Robinhood, weet cryptonieuwssite CoinDesk.

Waarom is dit belangrijk?

Dat cryptomunten door één van de grootste restaurantketens ter wereld worden gebruikt, is altijd nieuws. Zelfs al is het kortstondig. De actie kan zowel de prijs van Bitcoin, Ether en Dogecoin omhoog stuwen, als de kiem leggen voor een wijdverbreide aanvaarding van cryptomunten als betaalmiddel in de toekomst.

Amerikaanse gebruikers van Burger Kings Royal Perks-app, een korting-applicatie voor vaste klanten, die meer dan 5 dollar uitgeven zullen worden beloond met één munt uit een pool van ofwel 20 Bitcoins (BTC), 200 Ethers (ETH) of 2 miljoen Dogecoins (DOGE).

Eén op de 100.000 klanten krijgt één volledige Bitcoin

  • De overgrote meerderheid van de gebruikers zal DOGE ontvangen. Ruwweg één op de 10.000 zal een Ether ontvangen en één op de 100.000 zal een volledige Bitcoin ontvangen.
  • Nadat gebruikers een e-mailcode hebben ontvangen ter bevestiging van de beloning, hebben ze een Robinhood crypto-account nodig om deze te claimen.

Teleurstellend Q3 voor Robinhood

Voor beleggingsapp Robinhood, die eind juli naar de beurs trok, was het een teleurstellend derde kwartaal. Doordat de handelsactiviteit afnam de afgelopen maanden, wat leidde tot aanzienlijk minder nieuwe betalende gebruikers, daalden de inkomsten van Robinhood met maar liefst 78% tijdens Q3.

Misschien hoopt het op Nasdaq-genoteerde brokerageplatform het momentum van de laatste bull run van de cryptovaluta’s te vangen en weer nieuwe klanten toe te voegen. Promoties zoals deze sporen de ontvangers van de cryptobeloningen immers aan om een rekening te openen op de app.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20