Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Ook Eurovisiesongfestival moet eraan geloven

Logo Business AM
Coronacrisis

18/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

Het Eurovisiesongfestival, dat zou plaatsvinden in mei, wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat maakt organisator European Broadcasting Union (EBU) woensdagmiddag bekend.

Het 65ste Songfestival zou dit jaar normaal gezien in Rotterdam plaatsvinden, maar ook hier trekt het coronavirus tijdelijk een streep door. ‘Dit besluit was onvermijdelijk, gezien alle maatregelen die overheden nu moeten nemen’, zegt voorzitter Shula Rijxman aan de Nederlandse NOS. Naast die openbare omroep, werken ook omroeporganisaties NPO en AVROTROS mee aan de organisatie.

De beslissing komt er ‘met spijt in het hart’, klinkt het. ‘De voorbije weken hebben we alternatieve opties gezocht die toelaten om het Eurovisiesongfestival alsnog te laten doorgaan’, staat er in een boodschap op Twitter. Vorig jaar keken 182 miljoen kijkers live naar de televisie-uitzending.

Namens België zou de muziekgroep Hooverphonic afzakken naar Rotterdam. Het is nu dus nog even afwachten vooraleer er een opvolger aangeduid wordt voor de Nederlandse zanger Duncan Laurence, die de editie van vorig jaar in Israël won.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton