Ook Eurovisiesongfestival moet eraan geloven

Het Eurovisiesongfestival, dat zou plaatsvinden in mei, wordt uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat maakt organisator European Broadcasting Union (EBU) woensdagmiddag bekend.

Het 65ste Songfestival zou dit jaar normaal gezien in Rotterdam plaatsvinden, maar ook hier trekt het coronavirus tijdelijk een streep door. ‘Dit besluit was onvermijdelijk, gezien alle maatregelen die overheden nu moeten nemen’, zegt voorzitter Shula Rijxman aan de Nederlandse NOS. Naast die openbare omroep, werken ook omroeporganisaties NPO en AVROTROS mee aan de organisatie.

De beslissing komt er ‘met spijt in het hart’, klinkt het. ‘De voorbije weken hebben we alternatieve opties gezocht die toelaten om het Eurovisiesongfestival alsnog te laten doorgaan’, staat er in een boodschap op Twitter. Vorig jaar keken 182 miljoen kijkers live naar de televisie-uitzending.

Namens België zou de muziekgroep Hooverphonic afzakken naar Rotterdam. Het is nu dus nog even afwachten vooraleer er een opvolger aangeduid wordt voor de Nederlandse zanger Duncan Laurence, die de editie van vorig jaar in Israël won.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20