Nike Go Flyease: de handenvrije sneaker is een feit

Een handenvrije sneaker? Pardon? Het nieuwe paar van Nike dat u kan aandoen zonder uw handen te gebruiken, kon op geen beter moment komen.

Veters strikken of zelfs uw handen gebruiken om uw schoenen aan te doen, dat is toch nergens voor nodig. Dat moet het devies geweest zijn bij Nike toen het merk de Go Flyease ontwierp. De handenvrije sneaker schreeuwt gimmick, maar toegegeven, wij waren ook geïntrigeerd. Kijk even naar hoe het werkt.

Nike staat niet verlegen om een paar extravagante sneakers meer of minder. Ook deze Go Flyease zullen zonder twijfel snel hun weg naar de sneakerfielen vinden.

De schoen, dus ook zonder veters, heeft een soort elastische band die op zijn plaats springt zodra u in de schoen stapt. Om eruit te stappen, trapt u eenvoudigweg op de hiel.

Nieuwe strategie

Dat het nieuwe design op het grote publiek wordt losgelaten tijdens een pandemie waarbij iedereen zo min mogelijk objecten probeert aan te raken, is wellicht geen toeval. Anderzijds probeert Nike met de Go Flyease ook meteen een nieuwe verkoopsstrategie uit.

De schoenen worden namelijk eerst verkocht aan Nike-leden, dat is een gratis lidmaatschap die u via de site kan verkrijgen. Geen winkels meer voor Nike dus. Dat is logisch: de onlineverkoop steeg met 82 procent in het afgelopen jaar.

De schoenen zullen 120 dollar kosten en zijn beschikbaar vanaf 14 februari. Of het een mooi Valentijnscadeau is, laten we in het midden, maar ze gaan dus wel makkelijk uit.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20