Nieuwe hype: beleggen in tweets

Twitterbaas Jack Dorsey veilt zijn allereerste tweet via het platform Valuables, wat hem alvast een bod van 2,5 miljoen dollar opleverde. Ook tweets van Elon Musk liggen goed in de markt.

Het gaat om veilingen van NFT’s, cryptografische certificaten die digitaal de echtheid van het item garanderen en later doorverkoopbaar zijn volgens een gelijkaardige technologie als bitcoin. Jack Dorsey zette zijn legendarische eerste tweet te koop (‘just setting up my twttr’).

Het hoogste bod stond zondagnamiddag op 2,5 miljoen dollar, afkomstig van een Sina Estavi, een crypto-entrepreneur uit Maleisië. Na verkoop zou de tweet online blijven, maar de koper van het NFT (‘non fungible token’) zou zich als enige de echte ‘eigenaar’ van de tweet mogen noemen.

Musk

Op de marktplaats Valuables wordt nog op andere tweets geboden. Vooral tweets met een technologische inhoud of afkomstig van Elon Musk liggen goed in de markt. Zijn tweet over dogecoin wordt bijvoorbeeld op 7.777 dollar gewaardeerd.

Musk zou, net als de andere verstuurders van tweets waarop geboden wordt, wel eerst zijn akkoord moeten geven dat er een cryptografische gehandtekende replica komt van zijn tweet. In tegenstelling tot Dorsey, die de veiling van zijn eerste tweet zelf publiek maakte, is het niet meteen duidelijk of de Teslabaas al zijn akkoord gegeven heeft. Zijn vriendin Grimes is alvast erg actief in de verkoop van NFT’s.

Volgens de ondernemers achter Valuables gaat het om beleggingen in digitale souvenirs die vergelijkbaar zijn met fysieke memorabilia. ‘Het kopen van een digitale boodschap kan een financiële investering zijn. Het kan sentimentele waarde bevatten. De NFT is de handtekening van de persoon die de online content heeft gecreëerd, waardoor het uniek en waardevol wordt.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20