Nieuwe Chinese fabriek voor Duitse autobouwer Audi

Autobouwer Audi, onderdeel van het Duitse concern Volkswagen, heeft in China samen met zijn lokale partner FAW Group een goedkeuring verkregen voor de bouw van een nieuwe fabriek voor elektrische wagens. Dat hebben de Chinese autoriteiten gemeld. De Duits-Chinese joint-venture wil in de nieuwe fabriek ongeveer 150.000 auto’s per jaar produceren.

Er zouden volgens de planning in de fabriek drie elektrische modellen worden gefabriceerd. Daarbij zou onder meer een productielijn voor de e-tron van Audi worden opgezet.

Changhun

De nieuwe fabriek zal worden gevestigd in Changhun, de hoofdstad van de Chinese provincie Jilin. De bouw van de fabriek, waarmee een investering van ongeveer 3,3 miljard dollar zou zijn gemoeid, zou in april van start moeten gaan. Over minder dan twee jaar zou de productie van start moeten kunnen gaan.

“De nieuwe joint-venture vormt een belangrijke hoeksteen van de strategie die Audi in China op het gebied van elektrische mobiliteit wil ontplooien”, benadrukte een woordvoerder van de VW Group in een commentaar op de aankondiging van de Chinese autoriteiten.

De productie is vooral voorzien voor de Chinese binnenlandse markt, maar ook een export naar andere landen – vooral in Azië – zou tot de mogelijkheden behoren.

Audi tekende in oktober twee jaar geleden een raamakkoord om samen met de FAW Group gezamenlijk elektrische wagens voor de hogere prijsklasse te produceren.

Vertraging

In november had de autobouwer nog gemeld dat de plannen voor de bouw van de fabriek achter op schema waren geraakt. Dat zou te wijten zijn aan een vertraging bij de goedkeuring door de Chinese autoriteiten.

Audi heeft met de FAW Group een langdurige samenwerking voor de bouw van auto’s met verbrandingsmotoren in China lopen. Die activiteiten zijn gesitueerd in zowel Changchun als Foshan.

Daarnaast heeft de Duitse constructeur ook plannen om samen met Saic Motor uit Shanghai een productie op te starten.

Audi hoopt tegen het midden van dit decennium een derde van zijn Chinese verkoop met elektrische wagens te kunnen realiseren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20