Na bijna zes weken moet Elon Musk titel van rijkste man ter wereld afstaan

Elon Musk, de CEO van Tesla, is niet langer de rijkste man ter wereld. Amazon-stichter Jeff Bezos eist na bijna zes weken die titel opnieuw op.

Een koersdaling van Tesla kost Musk de titel van rijkste man ter wereld. Het aandeel verloor dinsdag 2,4 procent, waardoor de topman van Tesla de waarde van zijn portefeuille zag afnemen met 4,6 miljard dollar. Dat was een voldoende groot verlies om een plaats te zakken in de miljardairsindex van Bloomberg. De toppositie is wederom voor Bezos.

De nettowaarde van de Amazon-topman bedraagt momenteel 191,2 miljard dollar. Dat is 955 miljoen dollar meer dan Musk.

Liefde voor cryptomunten

Musk was de afgelopen weken hoe dan ook niet weg te denken uit de media. De cryptoliefhebber heeft via het Twitter meerdere liefdesbrieven geschreven aan het adres van de cryptomunten, waaronder bitcoin en dogecoin.

Mede dankzij Musk zit bitcoin op een recordkoers. De cryptomunt heeft dinsdag zelfs even de kaap van 50.000 dollar gerond. Die stijging kwam er nadat de miljardair heeft laten weten dat hij voor 1,5 miljard dollar aan cryptomunten heeft gekocht. Tegelijk heeft hij met enkele tweets de koers van de cryptomunt dogecoin de hoogte ingejaagd.

Nieuwe uitdagingen voor Bezos

Ook Bezos heeft de eerste weken van 2021 niet stilgezeten. De topman van Amazon heeft eerder deze maand laten weten dat hij in het derde kwartaal van dit jaar opstapt als CEO van het bedrijf. Hij wordt vervangen door Andy Jassy. Bezos wil meer aandacht geven aan een aantal filantropische organisaties en op de impact die Amazon heeft op de wereld.

Vraag is hoelang het zal duren vooraleer Musk de toppositie in de miljardairs-index opnieuw opeist. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX, een concurrent van Bezos zijn Blue Origin, voert gesprekken over een investeringsronde waarbij een prijskaartje aan SpaceX kan worden gehangen van 92 miljard dollar. Dat is twee keer zoveel als de huidige waarde van SpaceX.

Meer