Mondmaskers binnenkort te koop in de supermarkt

Over een aantal dagen bieden supermarkten ook mondmaskers aan. Momenteel is dat nog verboden. Dat schrijft de gespecialiseerde website Gondola.

Het normale leven herneemt weer een beetje maandag. We kunnen opnieuw gaan werken, mogen met drie gaan sporten en het openbaar vervoer rijdt weer op zo goed als op volle kracht. Al wordt het wel verplicht om op het openbaar vervoer en op uw werk een mondmasker te dragen als de social distancing niet kan gerespecteerd worden.

De regering gaat dan ook gratis mondmaskers uitdelen, maar dat plan loopt wat vertraging op. Daarom besliste ze, in samenspraak met belangenvereniging Comeos, dat winkels en supermarkten nu ook mondmaskers mogen verkopen. Vanaf wanneer ze dat gaan doen, is nog niet duidelijk. Daar wordt later over gecommuniceerd.

Goed doel

De maskers zullen medische maskers zijn, met een kwalitatieve FFP2-filter, en de winst van 2 cent per masker gaat naar een goed doel. Er worden geen promoties op gevoerd en de verkoop wordt beperkt om een rush te vermijden.

De winkels zullen ook 5 miljoen mondmaskers per week verkopen aan de regering, zodat die een strategische stock kan aanleggen. De regeling zou gelden tot begin september, maar wordt in augustus herbekeken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20