10.000 miljonairs verlieten Frankrijk vanwege ‘religieuze spanningen’

De religieuze spanningen in Frankrijk, die volgden op de islamistische aanslagen in Parijs en waarbij  in totaal 147 doden vielen, worden als hoofdreden geciteerd bij het vertrek van 10.000 miljonairs uit het land.
Dat staat te lezen in het rapport ‘Millionaire migration 2015’ (.pdf) van New World Wealth, een bureau dat informatie verzamelt inzake de rijken van deze aarde op basis van data die beschikbaar zijn over visa die worden uitgereikt in alle landen en interviews met immigratie-experts, vastgoedmakelaars, zakenbankiers en 800 HMWI’s (High Net Worth Individuals of mensen die 1 miljoen dollar bezitten, hun hoofdverblijfplaats niet inbegrepen).

Screenshot 2016-03-31 09.41.49

Nu Parijs, straks Brussel?

Enkel al in Parijs vertrokken 7.000 miljonairs naar veiliger oorden, blijkt uit het rapport. De spanningen tussen christenen en moslims worden als belangrijkste reden geciteerd. Volgens het rapport staan ook het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland en Zweden, waar ‘religieuze spanningen zichtbaar worden,’ eenzelfde trend te wachten.

Screenshot 2016-03-31 09.43.02

Frankrijk verloor in 2015 dus 3% van al zijn miljonairs. De meesten onder hen trokken naar het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, Australië en Israël. De studie verwacht dat deze exodus zich ook de volgende jaren zal doorzetten.

Na Frankrijk waren de landen die de meeste miljonairs zagen vertrekken China, Italië, India, Griekenland, de Russische Federatie, Spanje en Brazilië. De meeste van deze vertrekkers geven in tegenstelling tot hun Franse collega’s ‘ het gebrek aan economische kansen’ als hoofdreden voor hun vertrek aan.

Australië: het land van melk en honing?

De voorkeursbestemming voor miljonairs is Australië, voor de VS, Canada, Israël, de VAE en Nieuw Zeeland.

Screenshot 2016-03-31 09.48.51

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20