Miljardair zoekt liefde voor eerste retourtje naar de maan met Musk

Een excentrieke Japanse miljardair is de eerste die met een raket van Musk naar de maan zal vliegen. Hij wil de liefde van zijn leven ook meenemen. Eén probleem: die heeft hij nog niet gevonden.

Yusaku Meazawa zal de eerste betalende passagier op een maanexpeditie van SpaceX zijn. De vlucht duurt ongeveer een week en dat is te lang om alleen door te brengen. Dus zoekt Meazawa een reisgenoot, bij voorkeur de liefde van zijn leven.

‘Ik ben 44 nu’, zegt Meazawa op de website. ‘De gevoelens van eenzaamheid en leegte worden steeds sterker. Er is maar één ding waar ik aan kan denken: één vrouw graag zien.’

Blind Date

De geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op deze website en op 17 januari zal Meazawa, Blind Date-gewijs, een keuze maken. Dat gebeurt niet achter de schermen: er komt een heuse documentaire over het proces.

‘Met mijn toekomstige partner wil ik onze liefde en wereldvrede naar de ruimte sturen’, klinkt het ietwat dromerig.

De Japanner heeft een nettowaarde van 3,6 miljard dollar volgens de Bloomberg Miljardairsindex. Hij heeft geen universitair diploma, maar verhuisde in plaats daarvan naar Californië om in een rockband te spelen. Daar startte hij zijn eigen e-commercebedrijf, Start Today. Nadien investeerde hij honderden miljoenen in kunstwerken.

Kunstenaars naar de maan

Dat verklaart waarom hij, naast zijn nieuwe lief, ook een groep muzikanten, schilders, dansers, fotografen, regisseurs, modeontwerpers en architecten zal meenemen op zijn weeklange maanreis. Hij wil daarmee naar eigen zeggen rechtstreeks zien hoe ze geïnspireerd raken.

Het is niet de eerste keer dat Meazawa in het nieuws komt met een excentriek idee. Vorige week beloofde hij nog 9 miljoen dollar te verdelen onder 1.000 Twittervolgers die een boodschap herpostten vanop zijn account.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20