Miljardair en topbelegger: ‘Ik had veel meer Bitcoins moeten kopen’

Marc Lasry, medeoprichter en CEO van Avenue Capital Group, gelooft dat ondanks de recente volatiliteit in de cryptomarkt, cryptomunten voor altijd deel zullen uitmaken van het financiële universum.

‘Natuurlijk zal de waarde blijven stijgen als meer en meer mensen Bitcoin gebruiken’, zei Lasry in een interview met CNBC. Hij zei ook dat hoewel de prijs van Bitcoin (BTC) overal van 20.000 tot 100.000 dollar zou kunnen gaan, de markt ‘gevestigd’ is. Dat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat het naar nul zal gaan. 

De miljardair merkte op dat zijn voorspelling van 2018 dat BTC 40.000 dollar zou bereiken, gebaseerd was op institutionele beleggers die de belangstelling voor crypto’s aanwakkerden. Tegenwoordig stappen nóg meer gevestigde waarden in de cryptobusiness.

Na de bull run van 2017

‘Zodra een markt is gecreëerd, is hij er’, zei Lasry. ‘Het is een beetje sneller gegaan dan ik dacht dat het zou gaan.’ Hij voegde eraan toe: ‘Ik had veel meer moeten kopen – dat was mijn fout.’

Lasry deed zijn voorspelling toen de prijs van Bitcoin onder de 10.000 dollar lag. Dit was na de bull run van 2017 en de daaropvolgende crash. Op dat moment zei hij dat BTC-beleggers ‘5 tot 10 keer hun geld konden verdienen in 3 tot 5 jaar.’

Sinds het bereiken van een recordprijs van 64.899 dollar in april, is de crypto asset aanzienlijk gedaald in waarde. De daling werd schijnbaar getriggerd doordat Tesla zei dat het gestopt was met het accepteren van BTC als betaalmiddel

Gisteren dook de waarde van BTC onder de 32.000 dollar na een aankondiging van het Amerikaanse ministerie van Justitie. Een taskforce zou 2,3 miljoen dollar aan crypto’s in beslag genomen hebben die werden gebruikt als losgeld na de aanval op het Colonial Pipeline-systeem.

Marokko

Lasry heeft een bijzonder levensverhaal: hij groeide op in Marokko, verhuisde op 7-jarige leeftijd naar de VS en deelde tien jaar lang een slaapkamer met zijn zussen voordat hij vertrok om aan de Clark University te studeren. Nu is hij medeoprichter en CEO van het hedgefonds Avenue Capital en mede-eigenaar van de NBA-ploeg Milwaukee Bucks.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20