Breekt bitcoin door bij grote vermogens? Morgan Stanley opent voor miljonairs de toegang tot bitcoinfondsen

Morgan Stanley gaat als eerste grote Amerikaanse bank bitcoinfondsen aanbieden aan zijn vermogende klanten, meldt zakenzender CNBC. Dat kan het begin inluiden van een nieuwe markt voor de cryptomunt.

Vermogensbankiers wereldwijd zitten al enkele jaren gewrongen door de opkomst van cryptomunten als bitcoin. Almaar meer rijke klanten vragen hoe ze kunnen beleggen in crypto, terwijl de hoge bankdirecties doorgaans de boot afhouden, vooral omwille van de zorgen inzake antiwitwas- en andere regelgeving die anonieme cryptomunten met zich mee brengen. Daardoor zien de vermogensbankiers een mogelijk lucratieve business aan hun neus voorbij gaan, omdat hun rijke klanten dan maar op eigen houtje een cryptorekening openen op platformen als Coinbase.

Agressief, maar risicovol

Met de nieuwe cryptostrategie bij Morgan Stanley lijkt nu evenwel de dam gebroken. De Wall Street-bank gaat voor vermogende klanten de toegang organiseren tot drie grote bitcoinfondsen. Het gaat om twee fondsen van Galaxy Digital, een financiële speler die verscheidene cryptofondsen heeft opgezet, en een gezamenlijk fonds van vermogensbeheerder FS Investments met NYDIG. Dat cryptobedrijf haalde vorige week nog 200 miljoen dollar aan groeikapitaal op bij onder meer datzelfde Morgan Stanley en ook Georges Soros.

Op die manier kunnen vermogende klanten een deel van hun fortuin in bitcoin beleggen, als agressieve maar risicovolle strategie, lijkt de redenering. De deelname aan de drie bitcoinfondsen is louter weggelegd voor miljonairs. Alleen particuliere klanten met een belegd vermogen vanaf 2 miljoen dollar bij Morgan Stanley mogen meedoen. Voor investeringsfirma’s die klant zijn bij Morgan Stanley ligt de lat op 5 miljoen dollar.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20