Microsoft bouwt aan eigen nucleair programma 

Microsoft stapt in kernenergie. In een vacature verklapt het technologiebedrijf op zoek te zijn naar een “Programmamanager Nucleaire Technologie” om toezicht te houden op de stroombevoorrading van datacenters via kernreactoren.

Waarom is dit belangrijk?

In Europa is het kernenergiedebat afgelopen jaar hevig gevoerd. Sommige landen braken er volledig mee, anderen begonnen ermee, en België deed iets daartussenin. Om niet afhankelijk te zijn van andere spelers op de energiemarkt, zal Microsoft zelf de compacte kernreactoren SMR's (small modular reactors) uitbaten. 

In het nieuws: Microsoftbaas Satya Nadella lonkt naar kernenergie.

Op 21 september plaatste Microsoft een vacature op zijn website voor ‘Programmamanager Nucleaire Technologie’. 

  • Die persoon is verantwoordelijk voor “voor het ontwikkelen en implementeren van een wereldwijde SMR en microreactor energiestrategie”.
  • De programmamanager staat ook in voor de “integratie van SMR's en microreactoren om de datacenters waarop de Microsoft Cloud en AI draaien van energie te voorzie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer