Michelle Obama: ‘Hou Trump definitief van sociale media’

Voormalige First Lady Michelle Obama heeft in een opvallende boodschap op Twitter gevraagd aan Silicon Valley om de huidige president Donald Trump permanent te bannen van sociale media.

Na de aanval op het Capitool in Washington, werden de socialemedia-accounts van president Trump geblokkeerd. Twitter hield Trump zijn account twaalf uur in de ban. Facebook besloot om de account tot minstens aan het einde van zijn termijn als president te sluiten, net zoals op Instagram. Hetzelfde gebeurde met Twitch.

Geweld vermijden

De redenering bleek in alle gevallen hetzelfde. Trump had op sociale media een oproep gelanceerd. Daarin moedigde hij Republikeinen aan om op straat te komen en hun ongenoegen met de, volgens hem frauduleuze, verkiezingsuitslag, duidelijk te maken. Volgens Facebook en co. leek een ban op Trump zijn account aangewezen om zo verder geweld te vermijden.

Nu roept Michelle Obama, de vrouw van Barack Obama maar intussen ook op zichzelf een belangrijke stem op het politieke landschap in Amerika, op om Trump voorgoed monddood te maken. De vorige First Lady

Obama zegt: ‘Het nu het moment voor bedrijven om te stoppen met dit monsterlijke gedrag een platform te geven en verder te gaan dan ze al deden door deze man permanent van hun website te bannen. Ze kunnen ook beleid uittekenen om te vermijden dat hun technologie wordt gebruikt door de leiders van dit land om opstanden op te poken.’

Black Lives Matter

De voormalige bewoonster van het Witte Huis tikte ook nog even op de hamer van de Black Lives Matter-beweging. Volgens Obama is het verschil tussen de hoeveelheid aanwezige politie tijdens de demonstraties rond de Black Lives Matter-beweging en de betoging tijdens de zitting van het Congres, tekenend voor de Verenigde Staten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20