Michael Saylor: “Joe Biden gaf groen licht voor Bitcoin”

“De voorbije 12 maanden zien we een bocht van 180 graden met betrekking tot de acceptatie van Bitcoin. Slimme mensen met veel geld en macht zeiden een jaar geleden nog: “Bitcoin lijkt “too good to be true”. Het ‘executive order’ van de president van de Verenigde Staten enkele weken geleden heeft dat alles volledig omgedraaid. Biden heeft groen licht gegeven voor Bitcoin.” Dat heeft de Amerikaanse ondernemer en bekend Bitcoinstier Michael J. Saylor gezegd in Miami, ter gelegenheid van Bitcoin 2022, de jaarlijkse hoogmis voor Bitcoinfanatici.

“Wat Biden bedoelde is dat 40 miljoen Amerikanen Bitcoin bezitten en het als een deel van hun welvaart en toekomst beschouwen. Daarom vraagt Biden alle overheidsinstanties zich in Bitcoin te scholen en te onderzoeken hoe het in overheidszaken kan worden opgenomen.”

Saylor toonde zich uitermate enthousiast over de toekomst van cryptomunten. “Denk er maar eens over na. Kan iemand me zeggen welke president van de VS de voorbije 100 jaar aan de overheid heeft gevraagd om een specifieke investeringsklasse te omarmen? Dat is nog nooit gebeurd. Ik denk dat Bitcoin een ererondje mag lopen.” De Amerikaan benadrukte nog eens dat Bitcoin amper een jaar geleden in het verdomhoekje zat en “snel verboden zou worden”. 12 maanden later is het sentiment daarrond volledig gekeerd.

Bitcoin 2022 was donderdag aan zijn tweede dag van een vierdaagse bezig. Voor het event zouden 25.000 tickets zijn verkocht. Saylor werd op het podium vergezeld van Cathie Wood. Zij staat aan het hoofd van ARK Invest, een aandelenfonds (met vooral techbedrijven in z’n aanbod) dat de voorbije 12 maanden in waarde bijna is gehalveerd. Ook zij toonde zich erg positief over de toekomst van Bitcoin. “Een jaar geleden nam minister van Financiën Janet Yellen het woord witwassen nog in de mond. Maar ook zij heeft nu haar kar gekeerd.”

“Senatoren en volksvertegenwoordigers lopen nu over elkaar heen om zich de meest pro-Bitcoinpoliticus te tonen. Een van de weinige zaken waarin zowel Republikeinen als Democraten elkaar kunnen vinden”, beaamde het duo, dat enorme populariteit geniet binnen de Bitcoingemeenschap.

Wood herinnerde nog eens wat in China was gebeurd. Na jarenlang de blockchain en Bitcoin te hebben gepusht, besloot de Communistische Partij daar om Bitcoin te verbieden om haar eigen digitale yuan te kunnen promoten. Een digitale munt die volledig door de overheid wordt gecontroleerd. “Er wordt soms gefluisterd dat de Chinese munt de dollar wil onttronen als globale reservemunt. Gelukkig zien we hier geen signalen in die richting”, besloot Wood.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20