Meeste obligatiehouders FNG stemmen in met uitstel van betaling

Voor alle obligaties die vervallen in 2021 mag FNG met de uitbetaling van de rente wachten tot het einde van dit jaar. Op de vergadering waar moest gestemd worden over de obligaties die in 2023 vervallen, waren niet genoeg mensen aanwezig. Die wordt later overgedaan.

Een kleine overwinning voor FNG, de moedergroep van Brantano. De groep had haar obligatiehouders gevraagd of ze de rentebetalingen mocht uitstellen tot 31 december. De meeste obligatiehouders gaan akkoord, één vergadering moet worden overgedaan omdat er te weinig volk aanwezig was om geldig te kunnen stemmen. Minstens de helft van de obligatiehouders moest aanwezig zijn. Obligaties zijn schulden die een bedrijf doorverkoopt om die dan achteraf met rente terug te betalen.

FNG zit in grote problemen. Nog voor de coronacrisis had het bedrijf al een schuldenberg van 734 miljoen euro opgebouwd en moest het een verlies van bijna 300 miljoen euro bekennen. Over de impact van corona heeft FNG nog geen duidelijkheid verschaft, maar het virus zal zeker geen goed gedaan hebben voor de groep. Bijna alle winkels moesten drie maanden lang gesloten blijven.

Eén horde overwonnen

Het betalingsuitstel is één horde die FNG nu bijna achter de rug heeft, maar daar is het nog niet mee gedaan. Er moet nog een hele hoop leningen worden terugbetaald aan banken aan rentes van meer dan 7 procent en ook de Vlaamse overheid heeft nog meer dan 30 miljoen euro tegoed van FNG.

Vorige week kondigde de groep aan dat ze 47 winkels sluit in België, waaronder alle 17 winkels van het hoofdmerk Fred&Ginger en 30 van Brantano.

Lees ook: Hoe het kaartenhuis genaamd FNG in elkaar zakte

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20