Brantano-moeder wil obligatiehouders pas op 31 december uitbetalen

De noodlijdende modeketen FNG vraagt zijn obligatiehouders uitstel tot het einde van dit jaar voor de rentebetalingen. De bezitters van die obligaties moeten die vraag goedkeuren op twee vergaderingen in juni, meldt FNG in een persbericht.

De groep boven onder meer Brantano wil dat uitstel gebruiken om haar financiële situatie beter op orde te krijgen en de jaarcijfers voor 2019 te publiceren, die al in april moesten aangekondigd zijn. Ze zal ook een toekomststrategie uitwerken die achteraf door de obligatiehouders moet worden goedgekeurd.

Eerder had FNG zijn obligatiehouders al drie maanden respijt gevraagd, maar dat wordt nu dus verlengd tot het einde van dit jaar.

Schulden

Het gaat het bedrijf al langer niet voor de wind. Door een rist aan overnames de voorbije jaren zit het ontzettend diep in de schulden. Voor de coronacrisis bedroegen die al 400 miljoen euro of vier keer de brutobedrijfswinst (ebitda). Ze zullen ondertussen zeker niet gedaald zijn.

Komt daar nog boven op dat de beurswaakhond FSMA alle handel in het aandeel van FNG twee weken geleden stilgelegd heeft. De FSMA stelt zich vragen bij enkele overnames uit 2018 en bij de resultatenrekening van dat jaar. Zo lang de groep geen antwoord kan geven, blijft het aandeel geschorst. In 2018 nam FNG onder andere het Nederlandse Henkelman Schoenen over.

De Tijd meldt dat de bedrijfsrevisor Mazars de jaarrekening van 2018 wel goedkeurde, maar de aandacht vestigde op enkele elementen. Het bureau stelde zich vragen bij een transactie met een extern handelsfonds, de goodwill (het bedrag dat een bedrijf betaalt bovenop de overnameprijs van een bedrijf) op de balans en de immateriële activa.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20