Beurswaakhond heeft vragen bij jaarrekening van modeketen FNG

De FSMA, die beursgenoteerde bedrijven controleert, stelt zich vragen bij enkele overnames en de jaarrekening van de kledingketen FNG, het moederbedrijf van onder meer Brantano. Dat meldt het bedrijf.

Het aandeel van FNG werd maandagochtend vlak voor de openingsbel geschorst in afwachting van verdere communicatie. Nu blijkt dat er twee redenen waren voor die opschorting.

In de eerste plaats probeert FNG in te schatten wat de impact van de coronacrisis is op het bedrijf. Het virus kwam erg ongelegen voor het bedrijf dat al tot over zijn oren in de schulden zat. Dat alle Belgische winkels dan plots anderhalve maand moesten dichtblijven, heeft die schulden zeker niet verminderd.

Overnames

Maar er is ook verrassender nieuws: de FSMA vraagt FNG meer uitleg over enkele overnames die het deed in 2018 en over zijn jaarrekening van 2018. Meer informatie is er niet over bekend. FNG nam in 2018 onder andere het Nederlandse Henkelman Schoenen over. Het aandeel blijft geschorst tot de FSMA antwoorden heeft. FNG zou die tegen begin volgende week kunnen verstrekken, zegt een woordvoerder.

FNG kwam de voorbije dagen al niet zo positief in het nieuws, waardoor beleggers het ergste vreesden maandag. Vorige week zondag meldde FNG uit het niets dat Dieter Penninckx, die 17 jaar aan het hoofd van het bedrijf stond, niet langer CEO was. Een dag later vroeg FNG zijn obligatiehouders om betalingsuitstel, een teken dat het geld op is. De keten wordt ook hier en daar genoemd als overnameprooi. De schulden bedroegen voor de coronacrisis 400 miljoen euro, vier keer de brutobedrijfswinst.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20