Meer besmettingen, maar doden en hospitalisaties blijven dalen

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen stijgt met 9 procent, tot gemiddeld 470 per dag. Dat blijkt uit de cijfers van de periode van 28 augustus tot 3 september. Het aantal hospitalisaties en overlijdens daalt nog steeds.

Er stierven in die periode dagelijks gemiddeld ook 3,3 personen aan Covid-19. Gemiddeld werden 15,7 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn nog steeds lichte dalingen. Zondag bleek dat het aantal ziekenhuisopnames weer licht gestegen was. Zondag lagen er nog 223 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 53 op intensieve zorgen. In elke provincie van het land is er nu sprake van een stijging van de coronabesmettingen.

Zelfs in de provincie Antwerpen en in het Brussels Gewest, die met respectievelijk 626 en 858 besmettingen in een week het hoogste aantal besmettingen van het land tellen, stijgen de cijfers weer.

Meer bezoek in woonzorgcentra

Vanaf vandaag wordt er meer bezoek toegestaan in de woonzorgcentra. Bewoners worden nu toegestaan om minstens één bezoeker per week te ontvangen, zelfs als er coronabesmettingen zijn vastgesteld in het woonzorgcentrum. Als de bewoners en de bezoekers tot dezelfde bubbel behoren, wordt ook fysiek contact toegestaan. Dat meldt onder meer de VRT. De woonzorgcentra reageren tevreden op de nieuwe regels. Ze vragen bezoekers wel om voorzichtig te zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20