MarsCat is de robotkat die liefde uitdeelt

Robots genoeg op de Consumer Electronics Show in Las Vegas deze week, maar slechts eentje die u huishoudelijke warmte belooft. MarsCat, uw robotkat.

Robots moeten zowat het gadget van CES 2020 zijn, maar er was er geen enkele leuker dan MarsCat (behalve Ballie misschien). Dat is een robo-huisdier van robot start-up Elephant Robotics. Hij is volledig zelfstandig en reageert op aanrakingen, stemmen en kan zelfs met enkele speeltjes spelen. Hij is ook, niet onbelangrijk, volledig zindelijk.

De stamboom van MarsCat is een beetje onduidelijk. Elephant Robotics focust normaal op industriële robots die gebruikt worden bij productielijnen in fabrieken. Daarvoor hebben ze klanten in Korea, de Verenigde Staten en Duitsland.

Maar MarsCat is een heel ander paar mouwen. De ervaring die MarsCat in de grote industrie heeft, resulteert in een opvallend fijngevoelig robotkatje. Het heeft vloeiend bewegende pootjes, een staart en hoofd. MarsCat kan ook zitten, wandelen, spelen en naar jou kijken. Voor die basis is geen extra input meer nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=WMWmliuyAbU

MarsCat kan daarnaast ook nog een pak andere dingen, daar moet u het dier wel voor updaten. De kat draait op Raspberru Pi en dat is open software, dus u kan er in principe alles mee doen.

MarsCat staat momenteel op Kickstarter om een crowdfunding te realiseren. Het geld is intussen echter al opgehaald en Elephant zal waarschijnlijk minstens 100.000 dollar extra verzamelen.

De eerste lading MarsCats vertrekt naar de nieuwe eigenaars in maart. Het ding kost 649 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20