Samsungs kleine robot Ballie volgt u in uw slimme huis

Samsung heeft het begrepen: mensen willen helemaal geen robot-assistent die eruit ziet als een mens. In de plaats stelt het bedrijf nu Ballie voor, een robot ter grootte van een balletje.

Een assistent die letterlijk uw huishoudapparaten instructies geeft om uw huis in orde te houden, en die niet veel plaats in beslag neemt. Dat is het idee achter Ballie, de robot van Samsung die de Zuid-Koreaanse techgigant voorstelde op technologiebeurs CES.

Klein en schattig

Dat is echter niet waarom u naar het filmpje dat bij de voorstelling hoorde, wil kijken. Want dat hebben ze nu wel begrepen bij Samsung, een grote logge robot zal het niet halen in kleine appartementen. Dus heeft het design van Ballie een hoge schattigheidsfactor gekregen. Tenminste, als u het niet erg vindt dat u gevolgd wordt door een robot.

https://www.youtube.com/watch?v=c7N5UDZX7TQ

Ballie, een prototype nog maar, moet vooral interageren met de rest van uw smart home. In het filmpje ziet u dan ook hoe hij de ook op CES debuterende draaiende tv van Samsung zijn werk laat doen. Hij kan ook instructies geven aan uw robotstofzuiger. Hij centraliseert met andere woorden uw domotica.

Tennisbal

Hoewel er over het prototype niet veel informatie beschikbaar is (‘hij komt in verschillende kleuren’ achterwege gelaten), lijkt het wel de bedoeling dat Ballie uw noden leert inschatten.

Daarvoor moet hij u door het huis volgen. Gelukkig is hij maar zo groot als een uit de kluiten gewassen tennisbal. Of u het eng vindt dat hij een robotvisie op uw huisdieren schijnt te hebben, laten we aan uw oordeel over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20