Manchester United niet langer te koop; Glazers vinden biedingen te laag

Voetbalclub Manchester United is van de markt gehaald. De Glazers, de Amerikaanse familie die eigenaar is van de club, doet dat omdat geen van de biedingen in de buurt komen van hun verwachte vraagprijs. Zij zouden 10 miljard pond (11,7 miljard euro) willen voor Manchester United.

Waarom is dit belangrijk?

De Glazers zijn al langer persona non grata bij de fans van Manchester United. De traditieclub heeft al enkele jaren moeite om aansluiting te vinden bij de Engelse voetbaltop en de fans wijzen daarvoor beschuldigend naar de Amerikaanse eigenaars. Die leken eindelijk gehoor te geven aan die vraag door de club te verkopen. Die verkoop werd nauwlettend gevolgd omdat Manchester United wel eens de duurste sportclub ooit kon worden.

In het nieuws: Het is de Daily Mail die op basis van bronnen dicht bij de Glazers meldt dat zij Manchester United van de markt gaan halen. Ze zouden de club in 2025 opnieuw proberen te verkopen, wanneer de financiële markt gunstiger is.

Wat eraan voorafging: In november maakten de Glazers bekend dat ze bereid waren te luisteren naar potentiële kopers voor Manchester United. Daarbij stonden ze open voor kandidaten die 100 procent van de club wilden kopen, of biedingen die de Glazers als

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer