WK voetbal voor vrouwen in 2027 mogelijk in België: VS en Mexico trekken kandidatuur in

De kans dat er in ons land een WK voetbal wordt georganiseerd, wordt steeds groter. Enkele maanden geleden maakten België, Nederland en Duitsland bekend dat ze samen het WK voetbal voor vrouwen willen organiseren in 2027. Een van de andere drie kandidaten heeft nu zijn kandidatuur ingetrokken.

Een groot toernooi in het mannenvoetbal zit er in België niet meteen aan te komen. Toch bestaat de kans dat er binnenkort een wereldkampioenschap plaatsvindt in ons land. Het gaat om het WK voetbal voor vrouwen in 2027. Samen met Nederland en Duitsland heeft België officieel een kandidatuur ingestuurd.

Naast “BNG” lieten ook Brazilië en VS & Mexico weten dat ze het WK wilden organiseren. Maar die laatste hebben nu hun kandidatuur ingetrokken. De kans op een groot toernooi in België groeit daarmee dus enorm.

  • Als de drie landen het WK mogen organiseren, zullen wedstrijden in België plaatsvinden in de Planet Group Arena in Gent, het Lotto Park in Anderlecht, de Cegeka Arena in Genk, en mogelijk in een nieuw stadion in Charleroi.
  • Nederland heeft de Kuip in Rotterdam en de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, terwijl Duitsland kan rekenen op de stadions van Borussia Dortmund en Schalke 04.
  • De Verenigde Staten en Mexico hebben zich teruggetrokken omdat zij al het WK voor mannen in 2026 organiseren met Canada.
  • Hierdoor is Brazilië het enige land dat nog tegenover de Europese kandidaten staat.
  • De beslissing over de locatie van het WK voetbal voor vrouwen wordt op 17 mei in Bangkok bekendgemaakt.
Meer