Stadion New Jersey wint strijd om finale WK voetbal 2026

In de Verenigde Staten is afgelopen weekend het schema bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap voetbal in 2026. Dat gaat door in Canada, de Verenigde Staten en Mexico van 11 juni tot en met 19 juli.

Het WK voetbal in 2026 wordt het grootste wereldkampioenschap voetbal ooit. In totaal zullen er namelijk 48 landen deelnemen, 16 meer dan op het vorige WK in Qatar. Zij zullen 104 matchen spelen om uit te maken wie Argentinië opvolgt als wereldkampioen. Dat doen ze in drie landen: Canada, de Verenigde Staten en Mexico.

MetLife Stadium

Hoe dat speelschema er precies zal uitzien, is afgelopen weekend bekendgemaakt. Daarbij was het in de eerste plaats uitkijken naar de locatie van de finale op zondag 19 juli. De keuze ging tussen het AT&T Stadium in Dallas, Texas, SoFi Stadium in Los Angeles, California en MetLife Stadium in New York/New Jersey. Uiteindelijk verkoos de FIFA dat laatste stadion.

Het MetLife Stadium opende in 2010 en is de thuisbasis van American Football-teams New York Giants en New York Jets. Er is plaats voor zo’n 87.000 toeschouwers waardoor de finale een van de drukst bijgewoonde WK-wedstrijden ooit kan worden.

Het AT&T Stadium in Dallas kreeg een van de twee halve finales op het WK toegewezen, net als het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Georgia. SoFi Stadium krijgt dan weer de eerste wedstrijd van de Amerikaanse nationale ploeg.

Mexico

De openingswedstrijd van het WK 2026 zal op donderdag 11 juni gespeeld worden in het legendarische Estadio Azteca in Mexico City. Het wordt een van de dertien wedstrijden die in Mexico zullen gespeeld worden. Dat land heeft drie stadions waarin het WK 2026 doorgaat.

Canada heeft maar twee speelsteden, maar ook in dat land zullen dertien wedstrijden gespeeld worden.

Meer