Maatregelen om loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten

De kamer van volksvertegenwoordigers heeft een wetsvoorstel van Maya Detiège (sp.a) en Valérie Déom (PS) over het dichten van de loonkloof tussen mannen en vrouwen goedgekeurd. De initiatiefnemers wijzen erop dat vrouwen gemiddeld nog altijd 22 procent minder verdienen dan mannen. Om dat probleem aan te pakken, worden in het wetsvoorstel een aantal maatregelen naar voor geschoven. Onder meer wordt de loonkloof voortaan een vast agendapunt van het sociaal overleg op alle niveaus. Daarnaast zal de Federale Overheidsdienst Werk een doorlichting organiseren van de functieclassificatiesystemen. Bedrijven waar een probleem wordt vastgesteld, zullen een actieplan moeten opstellen om oplossingen aan te brengen. Binnen de ondernemingen zal ook een vertrouwenspersoon of bemiddelaar worden aangesteld waar werknemers problemen met loonongelijkheden kunnen aanklagen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20