Luchtverkeersleiders staken tegen nieuw werkschema

Op de luchthavens van Zaventem, Luik en Charleroi hebben de verkeersleiders gedurende enkele uren het werk neergelegd. Ze protesteerden daarbij tegen een reorganisatie van het uurschema. Daardoor moesten een aantal vluchten worden omgeleid en moesten een aantal vliegtuigen met vertraging vertrekken. De actie startte op de luchthaven van Bierset, maar werd al vlug overgenomen door de verkeersleiders op Zaventem en Charleroi. Belgocontrol, verantwoordelijk voor het luchtverkeer boven Belgisch grondgebied, wijst erop dat de staking een reorganisatie van het werkschema viseerde en benadrukt dat er geen sprake is van ontslagen. Belgocontrol kon met de stakers een voorlopig akkoord bereiken, waardoor de staking werd opgeheven. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20