Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Luchtvaart zal weer opveren in volgend kwartaal’

Logo Business AM
Mobility

08/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

epa

Volgens prive-luchtvaartmaatschappijen zal het tweede kwartaal van 2020 er stukken beter uitzien dan het eerste. Zodra de grenzen weer opengaan, zal de industrie opnieuw bloeien, weet CNBC.

De luchtvaardindustrie zal ‘stevig heropveren’ zodra de grenzen weer opengaan, zegt Thomas Flohr, de eigenaar van privejetbedrijf Vistajet op woensdag aan nieuwszender CNBC.

Gesloten grenzen

Het luchtverkeer ligt bijna volledig stil door de verspreiding van het coronavirus. Vele landen hebben de grenzen gesloten en laten nauwelijks vliegverkeer toe. In de Verenigde Staten zijn ook alle niet-essentiële reizen verboden, dus zelfs het verkeer tussen de staten is stilgevallen.

‘We moeten ons klaarmaken voor de herstart, want die komt er’, zegt Flohr er in een interview. ‘We denken dat die er zal zijn rond het einde van mei of begin juni’, claimt de CEO van het bedrijfje.

Het virus heeft intussen 1,5 miljoen mensen geïnfecteerd. Er zijn al zeker 81.000 mensen aan gestorven, volgens de cijfers van de universiteit van Johns Hopkins.

Azië gaat weer open

Flohr liet ook optekenen dat de luchtvaart in Azië en Australië langzaam maar zeker opnieuw van start gaat. Woensdag werd de lockdown in Wuhan bijvoorbeeld opgeheven.

Het is volgens Flohr ‘zeer moeilijk om te zien wat er in de rest van 2020 zal gebeuren’, maar dat er ‘lichte tekenen van vooruitgang zijn.’

Toch weet ook de luchtvaart dat enkel een aanzwengelende vraag onvoldoende is om de hele industrie weer op gang te trekken. De hele logistieke keten ligt namelijk ook stil, en de initiële vluchten zullen zeker niet vol zitten. Het zal dus een extra inspanning vragen, ook financieel, om de hele keten opnieuw op poten te zetten.

Lees ook:

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks