Britse lowcoster EasyJet zet alle vliegtuigen aan de grond

EasyJet, de bekendste Britse lowcostvliegtuigmaatschappij, heeft alle vluchten gecanceld nadat de laatste Britten zijn gerepatrieerd.

EasyJet gaat nu op zoek naar een financiële buffer om de komende maanden te overbruggen. Het is niet duidelijk wanneer er opnieuw vluchten van EasyJet zullen vertrekken.

Lockdown

Dat hangt af van de maatregelen die de Britse overheid neemt. In eerste instantie keek de regering van premier Boris Johnson de coronacrisis wat aan. Intussen stijgt ook daar het aantal gevallen en moest Groot-Brittannië in lockdown.

Wereldwijd zijn luchtvaartmaatschappijen gedwongen om hun vluchten te cancelen en vliegtuigen te parkeren. Internationale luchtvaartfederatie IATA rekent op een omzetverlies van 250 miljard dollar door het coronavirus.

Op zondag voerde EasyJet zijn laatste vluchten uit. Het ging om Britten die in het buitenland zaten en door eveneens gecancelde vluchten niet meer konden terugkeren.

Cash

EasyJet zet de cabin crew op het Britse equivalent van tijdelijke werkloosheid. Het bedrijf onderzoekt ook of er nieuwe cash flow mogelijk is. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf een sterke portefeuille zonder noemenswaardige financiële problemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20