Lichtgroene opening voor Wall Street

Nadat er gisteren opnieuw een aantal records zijn gesneuveld is Wall Street voorzicht positief aan de tweede beursdag begonnen.

De Nasdaq was maandag één van de sterkhouders van Wall Street. De techbeurs heeft de eerste handelsdag van de week afgesloten met een nieuw record. De index steeg met 0,7 procent tot 13.636 punten. De Nasdaq zette bij de opening van de Amerikaanse beurzen de positieve tendens verder en startte de handelsdag met een winst van 0,4 procent. De Dow Jones en de S&P500 gingen er eveneens 0,4 procent op vooruit.

Overname door Twitter

American Express zag de omzet-en winstcijfers dalen in het vierde kwartaal. Dat neemt niet weg dat de kredietkaartmaatschappij door een roze bril naar de toekomst kijkt. American Express merkte immers op dat er een verbetering was tegenover het voorgaande kwartaal. Het aandeel ging er 3,95 procent op achteruit.

Twitter heeft het Nederlandse nieuwsbriefplatform Revue overgenomen. Het socialemediabedrijf heeft het nieuws aangekondigd zonder de financiële details vrij te geven. ‘Lange, geschreven content zoals artikelen, discussies en nieuwsbrieven kunnen een goede vorm zijn om betekenisvolle kennis te delen’, laat Twitter in een blog weten. Het aandeel zakte met 0,45 procent.

Gamestop is speelbal van beleggers

PepsiCo slaat de handen in elkaar met Beyond Meat om plantaardige snacks en drankjes te maken. Het aandeel van PepsiCo kreeg een boost van 1,15 procent en dat van Beyond Meat steeg met 12,8 procent.

Het aandeel van Gamestop schoot 18,1 procent hoger. Het aandeel maakt de gekste bokkensprongen sinds beleggers het de hemel in prijzen op Reddit. Op het kanaal wallstreetbets werd er heel wat animo gecreëerd toen Ryan Cohen, die de dierenvoedingswinkel Chewy oprichtte, in de raad van bestuur van GameStop terechtkwam. Cohen zegt al lang dat GameStop ‘de Amazon van de game-industrie’ kan worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20