Banksy krijgt expo met bekend werk in Brussel

De anonieme kunstenaar Banksy zal zijn werken van 25 maart tot 22 mei tentoonstellen in de galerij Deodata Art in Brussel. Een tweede poging na de Brusselse tentoonstelling in 2018, waarvoor geen toestemming was en zijn werken in beslag werden genomen.

De hele wereld praat erover, en toch is zijn anonimiteit nog steeds intact gebleven. Banksy is het pseudoniem van een Britse streetartartiest, die sinds begin 2000 wereldwijd bekendheid geniet.

Zijn graffiti is te bewonderen op muren en gebouwen in meerdere landen over de hele wereld. Bijzonder aan zijn werk is dat de kunstenaar de dialoog over bepaalde thema’s opent, terwijl de consumptiemaatschappij aan de kaak wordt gesteld.

Show me the Monet

Tot nu toe was het werk van de kunstenaar nog maar één keer te zien op een expo in Brussel, in 2018. De werken werden toen zonder toestemming tentoongesteld in de voormalige Delhaize-supermarkt aan de Waterloosteenweg. Gerechtsdeurwaarders kwam ter plaatse beslag leggen op 58 werken, geschat op ongeveer vijftien miljoen euro.

Maar daarmee was de kous voor de kunstenaar nog niet af. RTBF meldt dat Banksy op het punt staat opnieuw een reeks werken in Brussel tentoon te stellen. De expo met de naam Banksy. The Brussels Show zou bekende werken tonen, zoals de iconische ‘Love Rat’ en ‘Flower Thrower’.

Hoewel expo’s van Banksy erg zeldzaam zijn, worden de werken voor een hoge prijs verkocht. Op 21 oktober werd zijn schilderij ‘Show me the Monet’ geveild in Londen voor 8,5 miljoen euro. Het was de op één na hoogste prijs ooit voor een werk van de artiest.

Informatie en reservatie voor de expo kan via deodato.be

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20