Kredietkaarten zonder laadkosten

Op het moment dat je een kredietkaart wilt gebruiken dan zijn daar in de meeste gevallen bepaalde kosten aan verbonden. Voor de meeste reguliere kredietkaarten zijn dit de jaarlijkse gebruikskosten en eventueel nog wisselkosten als je in het buitenland met een andere munt dan de euro wilt betalen, maar soms ook als je een betaling of geldopname doet. Wanneer er echter wordt gesproken van laadkosten in combinatie met een kredietkaart dan worden hiermee doorgaans de kosten bedoeld die in rekening worden gebracht om geld op een prepaid kredietkaart te storten.

Wat is een prepaid kredietkaart?

Een prepaid kredietkaart is te vergelijken met een digitale portemonnee waar je eerst geld in moet doen voordat je dit uit kunt geven. Op een prepaid kredietkaart dien je dus een bepaald bedrag te storten om hiermee vervolgens te kunnen betalen of in contanten aan een geldautomaat op te kunnen nemen.

Vergelijken van meerdere aanbieders

Wanneer je een prepaid kredietkaart wilt gaan gebruiken is het erg verstanding om vooraf na te gaan of er kosten verbonden zijn aan het opwaarderen ervan. Niet elke financiële instelling die prepaid kredietkaarten verstrekt zal immers dit soort kosten in rekening brengen en wanneer dit wel het geval is dan zijn er nog aanzienlijke verschillen waar te nemen tussen de diverse aanbieders.

Door meerdere aanbieders van prepaid kredietkaarten te vergelijken kun je er gemakkelijk achterkomen welke kaart het meest geschikt is voor je persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren. In de algemene voorwaarden die gekoppeld zijn aan een prepaid kredietkaart kun je in de regel alle informatie vinden met betrekking tot eventuele kosten voor het opwaarderen van de kaart. Deze voorwaarden worden door aanbieders van prepaid kredietkaarten vaak op hun website geplaatst of zijn gemakkelijk op te vragen bij de klantenservice van de betreffende financiële instelling.

Voordelen van een kredietkaart zonder laadkosten

Een prepaid kredietkaart kent een heleboel voordelen, en deze worden nog aantrekkelijker als er geen kosten in rekening worden gebracht voor het laden van de kaart. Zo kun je met een kredietkaart zonder laadkosten genieten van extra betaalgemak zonder daarvoor een lening of krediet aan te gaan. Je hebt daardoor dus niet te maken met financiële verplichtingen of schulden.

Verder kun je op deze manier niet meer geld uitgeven dan je vooraf op de kredietkaart hebt gestort. Een overschrijding van je budget zal dus langs deze weg niet mogelijk zijn. Dit is erg handig als je van jezelf weet dat je minder goed met geld om kunt gaan, of als je de kredietkaart meegeeft op reis aan bijvoorbeeld een minderjarige.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20