Kopers van luxueus vastgoed denken vooral aan investeringswaarde

De kopers van luxueuze woningen denken op langere termijn en maken daarbij vooral gewag van de investeringswaarde van het vastgoed. Dat blijkt uit een rapport van analist Luxury Portfolio International (LPI). Hoewel de sterke groei tijdens de coronapandemie tot het verleden behoort, blijkt volgens het rapport dat de activiteit op de markt van de luxehuizen ook de volgende jaren op een hoog peil zal blijven.

Waarom is dit belangrijk?

Tijdens de coronapandemie kon op de internationale vastgoedmarkt een grote interesse voor luxehuizen op locaties buiten de stedelijke gebieden worden opgemerkt. Die aankopen vormden voor de rijkere bevolkingsklasse een strategie om zich van het grotere besmettingsgevaar in de drukkere stadsregio’s af te schermen. Die bekommernis is inmiddels grotendeels verdwenen, maar de interesse in luxueus vastgoed blijft op een hoog niveau.

Evenwicht tussen verstand en emotie: Mickey Alam Khan, voorzitter van Luxury Portfolio International, betoogt dat de potentiële klanten voor luxueus vastgoed in het algemeen optimistisch gestemd blijven.

  • “Zij genieten van de aankoop van het vastgoed, maar kijken daarbij ook naar de toekomstige winsten die met de investering zullen kunnen worden gerealiseerd."
  • "Bij de zoektocht naar een perfecte transactie blijkt dan ook een fijn evenwicht tussen verstand en emotie naar voren te kom
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer