“Kleine Concorde” nog voor het eind van 2024 in de lucht

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Boom Aerospace test binnenkort zijn supersonische Overturepassagiersvliegtuig, een mogelijke gamechanger in de luchtvaart. De Overture zou sneller en milieubewuster zijn dan zijn voorgangers, ondanks enkele uitdagingen en scepsis binnen de sector.

Waarom is dit belangrijk?

Dit evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de luchtvaart, waarbij snelheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het zou een revolutionaire impact kunnen hebben op zowel de commerciële vliegindustrie als op het milieubewustzijn in de luchtvaart.

In het nieuws. Boom Aerospace, opgericht in 2014, is klaar om de XB-1, een technologische demonstrator, te testen. Dit vliegtuig zou de prestaties van de Symphony-motor en de aerodynamica ervan aantonen. He gaat om een cruciale stap in de richting van het in gebruik nemen van hun Overture-project, een potentiële opvolger van de legendarische Concorde.

Zoom in. De XB-1-testvluchten zijn gepland voor het eerste kwartaal van 2024.

  • Belangrijke mijlpalen zoals grondtests en motorproeven z
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer