Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Kinepolis: ‘Bioscopen klaar voor heropening in zomer’

Logo Business AM
Business

13/05/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 3 min leestijd

Een zaal van Kinepolis

‘Bioscopen zijn een manier om het beperkte vrijetijdsaanbod deze zomer uit te breiden.’ Dat zegt Eddy Duquenne, de topman van Kinepolis.

Zullen gezinnen tijdens de zomervakantie vaker naar de bioscoop gaan om de coronazorgen even te vergeten? Als het van Eddy Duquenne, de CEO van Kinepolis afhangt, alvast wel. Hij wijst in de kwartaalupdate van de bioscoopgroep op twee voordelen: een bioscoop is dicht-bij-huisentertainment en is een controleerbare omgeving, waar de bewegingen van de klanten relatief voorspelbaar zijn.

CEO Duquenne zegt dat Kinepolis een protocol klaar heeft om bezoekers en medewerkers bij de heropening van de zalen te beschermen, zonder nog details te geven. Die moeten eerst met de overheden besproken worden. In België is nog niet beslist wanneer de bioscopen weer open mogen. Een cruciale kwestie wordt hoeveel zitjes er per bioscoopzaal vrijgehouden moeten worden. ‘De vraag blijft wanneer de cinema’s weer open mogen en wie er dan in zo’n zaal wil gaan zitten’, zeggen de KBC-analisten in een eerste reactie.

Vrijwillige loonsvermindering

Kinepolis (111 cinemacomplexen in negen landen) sloot midden maart zijn bioscopen in alle landen waar het actief is. De financiële impact van de coronacrisis op Kinepolis zal ‘ernstig’ zijn, maar de bioscoopgroep zegt nog geen inschatting te kunnen maken voor het hele jaar. Er zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Zo leverde het management een inspanning via vrijwillige loonsverminderingen of uitgestelde betaling. De groep stelde de aandeelhouders voor om geen dividend uit te keren.

Alle investeringen die niet dringend zijn of waartoe nog geen engagement was aangegaan, werden stopgezet. Lopende investeringen in nieuwbouwprojecten in Haarlem en Leidschendam (Nederland) lopen wel door. ‘Aan het begin van de Covid-19-pandemie beschikte Kinepolis over bijna 70 miljoen euro liquide middelen en een kredietlijn van 120 miljoen euro. Kinepolis beschikt zodoende, dankzij de genomen maatregelen, over voldoende liquide middelen om deze crisis het hoofd te bieden’, zegt de groep.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO