Kimbal Musk verkocht aandelen van Tesla de dag voordat Elon Musk Twitter vroeg wat hij met 10 procent van zijn aandelen moest doen

Kimbal Musk, de broer van Elon Musk, heeft afgelopen vrijdag zijn aandelenoptie uitgeoefend, waardoor hij 110 miljoen euro heeft verdiend door aandelen van Tesla te verkopen. De verkoop kwam er net voordat de CEO van Tesla aan zijn volgers op Twitter vroeg wat hij met 10 procent van zijn aandelen moest doen. Dat resulteerde maandag in een koersdaling voor Tesla.

Musk liet afgelopen weekend opnieuw van zich spreken. De CEO van Tesla had via Twitter aan zijn volgers gevraagd wat hij met 10 procent van zijn aandelen moest doen: verkopen of houden. De Twitteraars hebben zondagnacht beslist dat hij dat pakket aandelen moet verkopen. 58 procent heeft “ja” gestemd. Die stemming resulteerde maandag in een koersdaling van 4,85 procent. Musk heeft beloofd dat hij naar zijn volgers zal luisteren. De vraag is nu wanneer Musk zijn aandelen van de hand zal doen.

Kimbal Musk oefende optie uit

Kimbal Musk, die ook deel uitmaakt van de raad van bestuur van Tesla, heeft de dag voor de opvallende Twittervraag van de Tesla-baas 110 miljoen dollar aan aandelen van Tesla verkocht. Hij deed dat door een aandelenoptie uit te oefenen. Dankzij die optie kon hij aandelen kopen aan 74,17 dollar per aandeel. Hij heeft die aandelen onmiddellijk verkocht. Dat leverde hem 1.223 à 1.236 dollar per aandeel op, oftewel 108,8 miljoen dollar in totaal.

Kimbal Musk bezit nog steeds meer dan 511.000 Tesla aandelen, met een waarde van ongeveer 594 miljoen dollar, gebaseerd op de slotkoers van maandag van 1.162 dollar.

Het aandeel van Tesla zat recent nog op een recordkoers na de aankondiging dat Hertz 100.000 wagens had besteld bij de producent van elektrische wagens. Tot op vandaag ontkent Musk dat er een contract is getekend. Het aandeel was op het hoogtepunt 1.243 dollar waard. Het aandeel is sinds de start van het jaar al met 60 procent gestegen. In vergelijking met een jaar geleden noteert het aandeel 175 procent hoger.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20