Twitteraars beslissen voor Elon Musk: “Verkoop 10 procent van je belang in Tesla”

Net geen 58 procent van de 3,5 miljoen Twitteraars die stemden, vinden dat CEO Elon Musk een belang van 10 procent in autobouwer Tesla moet verkopen. De vraag is nu of en wanneer Musk tot een verkoop van dat enorme aandelenpakket zal overgaan.

Musk gaf eerder aan dat hij de uitslag van de poll, die hij zelf organiseerde, zal volgen. Dat kan tot hevige koersschommelingen leiden. Veel beleggers vrezen voor een forse daling als Musk het belang in een keer van de hand zou doen. Vorige week bereikte Tesla nog een nieuwe all time high van bijna 1.230 dollar per aandeel.

Lorde Edge

Met zijn stunt wil Musk, die zichzelf nu “Lorde Edge” (een variant op “Edgelord” of een anagram van “Elder doge“?) noemt op Twitter, protesteren tegen het recente voorstel van de Democraten om niet-gerealiseerde koerswinsten van superrijken te belasten.

“Er wordt de laatste tijd veel ophef gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen”, schreef Musk op Twitter.

“Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20