Tesla-baas Musk: “Deal met Hertz nog niet getekend en heeft nul impact”

Er is nog geen getekende deal tussen Tesla en Hertz, die 100.000 elektrische auto’s zou hebben besteld. Dit schreef Tesla-topman Elon Musk vannacht op Twitter. Bovendien heeft die deal geen impact op de Tesla-cijfers, voegde hij eraan toe. Valt de beurskoers vandaag terug?

Afgelopen week meldde nieuwsdienst Bloomberg op basis van bronnen dat het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz 100.000 elektrische auto’s heeft besteld bij Tesla als eerste stap in een ambitieus plan om zijn vloot van huurauto’s te vernieuwen.

De order is de grootste ooit voor elektrische auto’s en zou goed zijn voor 4,2 miljard aan omzet voor Tesla, zo schreef het persagentschap. Dat leidde tot een heleboel analyses over de rooskleurige toekomstperspectieven voor de autobouwer.

Het aandeel Tesla liep flink op. Vorige week denderde het aandeel door de grens van 1.000 dollar en een beurswaarde van 1.000 miljard dollar. Het aandeel klom maandag nog eens 8,5 procent naar 1.209 dollar, waardoor de beurswaarde met een slordige 100 miljard dollar steeg.

Musk dempt enthousiasme

Topman Elon Musk reageerde vannacht op Twitter op een tweet met een steil oplopende daggrafiek van het aandeel met de tekst “You’re welcome!”, om daar vervolgens aan toe te voegen. “Als dit is gebaseerd op Hertz, dan wil ik benadrukken dat er nog geen contract is getekend.”

“Tesla wordt geconfronteerd met veel meer vraag dan de productie aan kan, en daarom zullen we auto’s alleen aan Hertz verkopen tegen dezelfde marges als aan consumenten.”

“De Hertz-deal heeft geen enkel effect op onze cijfers”, aldus Musk.

Meer
Mijn Volglijst

Brunel koopt meerderheidsbelang in energiedetacheerder

08/12/2021 07:35

(ABM FN-Dow Jones) Detacheerder Brunel heeft een belang van 72 procent verworven in de Schotse detacheerder Taylor Hopkins met een optie om na drie jaar volledig eigenaar van het bedrijf te worden. Dit maakte de Amsterdamse onderneming woensdag voorbeurs bekend.

Taylor Hopkins heeft een ondernemingswaarde van 32 miljoen euro en is in 2021 naar verwachting goed voor een omzet van 50 miljoen euro, een stijging op jaarbasis van 60 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20