Hertz wil milieuvriendelijke autoverhuur: bedrijf koopt 100.000 Tesla’s

Het autoverhuurbedrijf Hertz plaatst een bestelling van 100.000 Teslawagens om haar wagenpark te vergroenen. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De aankoop van de elektrische auto’s zorgt voor 4,2 miljard dollar inkomsten voor de autogigant. De wagens worden in de loop van de komende 14 maanden geleverd. Het is het eerste grote initiatief van Hertz, na in juni aan het bankroet te zijn ontsnapt.

Met deze bestelling willen de nieuwe eigenaars van Hertz, Knighthead Capital Management en Certares Management, een nieuwe stempel drukken op de autoverhuursector. Bij concurrenten is elektrificatie van het wagenpark nog geen prioriteit. Opvallend is dat Hertz bijna de marktprijs betaalt voor de Tesla Model 3’s, terwijl de meeste verhuurmaatschappijen grote kortingen krijgen bij de aankoop van wagens.

De 100.000 elektrische auto’s zullen de Hertz-vloot van 500.000 wagens en vrachtwagens aanvullen. De eerste Tesla’s zullen vanaf begin november beschikbaar zijn voor klanten in de VS en Europa.

Het autoverhuurbedrijf raakte door de aanslepende coronacrisis in financieel zwaar weer. In mei vorig jaar stond Hertz aan de rand van het faillissement; met dalende aandelen en gemist afbetalingen zag de situatie er niet rooskleurig uit. Uiteindelijk werden nieuwe investeerders gevonden en kon het bedrijf doorstarten.

(ddw)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20