Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 19 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Autoverhuurder Hertz kan faillissement (voorlopig) afwenden

Logo Business AM
Auto

07/05/2020 | Sonia Romero | 2 min leestijd

Hertz

Na ternauwernood aan het faillissement ontsnapt te zijn, heeft de Amerikaanse autoverhuurder Hertz nu ook uitstel van betaling gekregen voor zijn schulden. Maar het is nog te vroeg om al victorie te kraaien.

De Amerikaanse zakenkrant schreef dinsdag dat Hertz op de rand van het faillissement stond, maar woensdagavond kondigde het bedrijf aan dat het van zijn geldschieters een uitstel van betaling heeft gekregen voor een deel van zijn schulden. Normaal moesten die afbetaald zijn op 4 mei, maar Hertz krijgt nu tot 22 mei de tijd om zijn financiën te regelen. De schuldenberg van het bedrijf loopt intussen op tot 17 miljard dollar (16 miljard euro).

Hertz gaat nu samen met zijn schuldeisers de te volgen strategie bepalen, rekeninghoudend met de economische impact van de pandemie en zijn cashnoden, zegt het bedrijf.

Lockdown

De wereldwijde lockdownmaatregelen zijn erg slecht nieuws voor bedrijven die auto’s verhuren. In normale tijden halen ze twee derde van hun omzet uit verhuur bij luchthavens, maar die liggen nu allemaal stil. Sinds het begin van dit jaar verloor het aandeel van Hertz al 82 procent.

De voorbije maanden voerde het bedrijf dus heel wat loonsverlagingen door, vooral bij het management. En in april werden niet minder dan 10.000 werknemers ontslagen in de Noord-Amerikaanse vestiging. Om te weten of de rest van het personeel ook aan de deur gezet wordt, moeten we dus nog 16 dagen wachten. De tijd tikt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  39.948.934
 • Aantal
  doden
  1.113.102
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  222.253
 • Aantal
  doden
  10.413
KU Leuven test studenten zelf op coronavirus Icon
16:41

KU Leuven test studenten zelf op coronavirus

Leuvense studenten kunnen zich vanaf maandag laten testen op een coronabesmetting in een afnamecentrum dat het KU Leuven in samenwerking met de hogescholen speciaal...


Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks