Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Autoverhuurder Hertz kan faillissement (voorlopig) afwenden

Logo Business AM
Auto

07/05/2020 | Sonia Romero | 2 min leestijd

Hertz

Na ternauwernood aan het faillissement ontsnapt te zijn, heeft de Amerikaanse autoverhuurder Hertz nu ook uitstel van betaling gekregen voor zijn schulden. Maar het is nog te vroeg om al victorie te kraaien.

De Amerikaanse zakenkrant schreef dinsdag dat Hertz op de rand van het faillissement stond, maar woensdagavond kondigde het bedrijf aan dat het van zijn geldschieters een uitstel van betaling heeft gekregen voor een deel van zijn schulden. Normaal moesten die afbetaald zijn op 4 mei, maar Hertz krijgt nu tot 22 mei de tijd om zijn financiën te regelen. De schuldenberg van het bedrijf loopt intussen op tot 17 miljard dollar (16 miljard euro).

Hertz gaat nu samen met zijn schuldeisers de te volgen strategie bepalen, rekeninghoudend met de economische impact van de pandemie en zijn cashnoden, zegt het bedrijf.

Lockdown

De wereldwijde lockdownmaatregelen zijn erg slecht nieuws voor bedrijven die auto’s verhuren. In normale tijden halen ze twee derde van hun omzet uit verhuur bij luchthavens, maar die liggen nu allemaal stil. Sinds het begin van dit jaar verloor het aandeel van Hertz al 82 procent.

De voorbije maanden voerde het bedrijf dus heel wat loonsverlagingen door, vooral bij het management. En in april werden niet minder dan 10.000 werknemers ontslagen in de Noord-Amerikaanse vestiging. Om te weten of de rest van het personeel ook aan de deur gezet wordt, moeten we dus nog 16 dagen wachten. De tijd tikt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks