Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Autoverhuurder Hertz gaat faillissement aanvragen’

Logo Business AM
Economie

05/05/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

(EPA/Oliver Berg)

Aandelen in het autoverhuurbedrijf Hertz Global Holdings Inc. gingen maandag nabeurs bijna 24 procent lager nadat The Wall Street Journal schreef dat het bedrijf een extra adviseur heeft ingehuurd om een nakende faillissementsaanvraag te helpen opstellen. 

Hertz zit al een tijd in moeilijke papieren en heeft de voorbije weken de vraag onder impuls van de coronapandemie zien instorten. Autoverhuurbedrijven halen traditioneel tweederde van hun omzet bij luchthavens. Het aandeel Hertz heeft sinds februari 80 procent van zijn waarde verloren.

De krant meldde vorige maand al dat Hertz advocaten en investeringsbankiers als adviseurs had ingehuurd nu het probeert een schuldenberg van 17 miljard dollar te heronderhandelen. Een eerste wanbetaling op een deel van die schuld is ondertussen een feit.

De voorbije maanden hadden zowel Hertz als concurrent Avis Budget Group loonsverlagingen doorgevoerd onder het management. In april werden bij Hertz in Noord-Amerika ook al 10.000 werknemers ontslagen.

De voorbije jaren hebben autoverhuurbedrijven veel klanten verloren aan bedrijven als Uber en Lyft. Steeds meer reizigers kiezen voor autodelen en deelplatforms als Uber, vooral in de nabijheid van luchthavens.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks