‘Autoverhuurder Hertz gaat faillissement aanvragen’

Aandelen in het autoverhuurbedrijf Hertz Global Holdings Inc. gingen maandag nabeurs bijna 24 procent lager nadat The Wall Street Journal schreef dat het bedrijf een extra adviseur heeft ingehuurd om een nakende faillissementsaanvraag te helpen opstellen. 

Hertz zit al een tijd in moeilijke papieren en heeft de voorbije weken de vraag onder impuls van de coronapandemie zien instorten. Autoverhuurbedrijven halen traditioneel tweederde van hun omzet bij luchthavens. Het aandeel Hertz heeft sinds februari 80 procent van zijn waarde verloren.

De krant meldde vorige maand al dat Hertz advocaten en investeringsbankiers als adviseurs had ingehuurd nu het probeert een schuldenberg van 17 miljard dollar te heronderhandelen. Een eerste wanbetaling op een deel van die schuld is ondertussen een feit.

De voorbije maanden hadden zowel Hertz als concurrent Avis Budget Group loonsverlagingen doorgevoerd onder het management. In april werden bij Hertz in Noord-Amerika ook al 10.000 werknemers ontslagen.

De voorbije jaren hebben autoverhuurbedrijven veel klanten verloren aan bedrijven als Uber en Lyft. Steeds meer reizigers kiezen voor autodelen en deelplatforms als Uber, vooral in de nabijheid van luchthavens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20