Kim Jong-un’s vrouw, al een jaar vermist, verschijnt opnieuw in het openbaar

Ri Sol-ju, de echtgenote van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, is dinsdag voor het eerst in meer dan een jaar in het openbaar verschenen. Het paar woonde een voorstelling bij ter ere van ‘Shining Star Day’, een nationale feestdag ter ere van de voormalig leider Kim Jong-il.

De staatsmedia meldden dat Ri Sol-ju haar man vergezelde naar een concert ter herdenking van de verjaardag van Kim Jong-un’s vader, Kim Jong-il, de voormalig leider van Noord-Korea.

Tot ongeveer een jaar geleden vergezelde Ri Sol-ju Kim Jong-un regelmatig naar belangrijke officiële evenementen. Een gewoonte die plotseling stopte in januari 2020, waardoor geruchten over haar gezondheid of een mogelijke zwangerschap werden aangewakkerd.

Covid-19

Volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten was deze terugtrekking uit het openbare leven te wijten aan de bezorgdheid over de coronapandemie… Ook al blijft Noord-Korea beweren dat er op zijn grondgebied nog geen besmetting is opgedoken.

Dinsdag, in het Mansudae Kunsttheater, toonden foto’s het koppel lachend, juichend… En een totale afwezigheid van afstandsmaatregelen of het dragen van een mondmasker.

Kim Jong Un en Ri Sol-ju in 2019 – Isopix

‘President’ Kim Jong Un

Ri Sol-ju, 31 jaar oud, zou afkomstig zijn uit een Noord-Koreaanse familie van de hogere klasse. Daarnaast zou ze actief geweest zijn als zangeres in het Unhasu-orkest. Naar verluidt is zij in 2009 met Kim Jong-un getrouwd en heeft zij hem sindsdien drie kinderen geschonken.

Een van deze kinderen zou een meisje zijn met de naam Ju-ae, volgens enkele vertrouwelingen van de voormalige basketbalster en ‘vriend’ van Kim Jong-un, Dennis Rodman.

De Noord-Koreaanse staatsmedia zijn onlangs begonnen met de term ‘president’ te gebruiken om te verwijzen naar Kim Jong-un, een titel die voorheen was voorbehouden aan Kim Il-sung, de stichter van het regime en grootvader van de huidige leider.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20