KBC-zichtrekening kost sommige beroepen tienduizenden euro’s per jaar

Beroepsmensen die actief zijn in een sector waarin onder meer het risico op witwaspraktijken groot is, moeten bij KBC fors meer betalen voor een zichtrekening. Het prijskaartje kan soms oplopen tot enkele tienduizenden euro’s per jaar. Antwerps Kamerlid Michael Freilich (N-VA) wil banken nu een maximumbedrag opleggen.

Waarom is dit belangrijk?

Bij veel banken moet je vandaag betalen voor een zichtrekening. De kostprijs bedraagt doorgaans enkele tientallen euro's per jaar. Sommige beroepscategorieën, waaronder diamantairs, moeten veel meer betalen.

In het nieuws: Beroepen met een "hoogrisico-activiteit" moeten bij KBC veel meer betalen voor een zichtrekening. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

  • Diamantairs betalen bijvoorbeeld 30.250 euro per jaar.
  • Voor professionele voetbalclubs loopt het tarief zelfs op tot 42.350 euro per jaar.
  • Uitbaters van nachtwinkels, verhandelaars van cryptomunten, diamantairs die geen handel drijven met ander diamantairs, en diplomaten binnen de EU betalen jaarlijks 3.025 euro voor een KBC-zichtrekeni
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer