KBC bengelt ver onderaan op rode Brusselse beurs

Opnieuw laten de Europese beurzen het afweten. De Brusselse Bel20 heeft bij de slotbel een verlies van 2,5 procent op de tabellen staan. In Amsterdam en Londen is het zelfs nog erger met respectievelijk 2,6 en 2,8 procent.

Over de Bel20 was er donderdag maar weinig goed nieuws te melden, maar het slechtste nieuws was er toch over KBC. De bank maakte ’s ochtends een klein kwartaalverlies van 5 miljoen euro bekend, maar waarschuwde voor 1 miljoen aan mogelijk bijkomende kredietverliezen door de coronacrisis. De bank vreest dat veel kmo’s hun leningen niet zullen afbetaald krijgen.

Bij de opening donderde het aandeel meteen 7 procent lager en dat is alleen maar erger geworden. KBC sluit de beursdag af met een verlies van 7,9 procent. Het tweede slechtste aandeel van de dag is het biotechbedrijf Galapagos met een verlies van 5,6 procent.

Online betalen

Voor een andere bank was er wel goed nieuws. ING, dat woensdag nog 5 procent onderuit ging, was met 2,3 procent de sterkste stijger op de Brusselse beurs.

In het buitenland valt de betaalprovider Adyen op. De Nederlandse PayPal kon profiteren van de coronacrisis omdat mensen meer online kopen en dus ook meer online betalen en kende de afgelopen dagen een sterke opmars. Woensdag steeg het aandeel nog 5 procent, maar donderdag koerst het 3,5 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20