‘Jackie en Bobby Kennedy waren minnaars’

In de VS doet een nieuw boek veel stof opwaaien. Volgens schrijver C. David Heymann beleefden de voormalige First Lady Jacqueline Kennedy en haar schoonbroer Robert Kennedy, broer van de vermoorde president John. F. Kennedy,  in de 4 jaar die volgden op de moord op JFK een passionele liefdesrelatie.  In het boek  ‘Bobby and Jackie: A Love Story’ beschrijft Heymann hoe het verdriet om de dood van JFK beiden samenbracht.

Hoewel de Kennedy’s zowat de enigste familie zijn die in de VS het statuut van ‘royalty’ benaderen en het boek net daarom een miljoenenverkoop wacht, blijven critici sceptisch over de inhoud ervan. Grote porties van het boek zouden immers worden toegeschreven aan één enkele bron.

Volgens het boek zou het Jackie Kennedy zijn geweest en niet Robert’s vrouw Ethel -met wie hij 11 kinderen had- die de dokters zou verzocht hebben om de apparaten die Robert Kennedy kunstmatig in leven hielden te ontkoppelen, 2 dagen nadat hij op 5 juni 1968 in de balzaal van het Hotel Ambassador in Los Angeles door Shiran Shiran was neergeschoten. 4 maanden later huwde ze de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis.

Heymann claimt dat zijn bewijzen worden ondersteund door onuitgegeven rapporten van de Geheime Dienst en het FBI en dat hij vele vrienden en kennissen van de Kennedy’s opzocht voor het boek.

Meer