iPhone-fabrikant Foxconn stelt eerste elektrische auto’s voor

Het Taiwanese technologieconcern Foxconn, dat iPhones assembleert voor Apple, heeft op een evenement zijn eerste elektrische auto’s gepresenteerd. Het gaat om conceptauto’s voor SUV- en sedanmodellen. Foxconn wil de wagens gaan bouwen voor klanten, in plaats van te verkopen als eigen merk.

Foxconn is de grootste fabrikant van iPhones en wordt regelmatig genoemd als mogelijke partner bij de bouw en ontwikkeling van een Apple Car. Naar verluidt wil Apple die op z’n vroegst in 2024 op de markt brengen, maar tot op heden wilde het bedrijf niks over het geheimzinnige autoproject zeggen. Inmiddels zouden er al gesprekken geweest zijn tussen Apple en andere grote autofabrikanten, zoals het Zuid-Koreaanse Hyundai.

Veel techbedrijven kijken naar de autosector nu de elektrische auto in opmars is. Foxconn kocht vorig jaar om die reden al een autofabriek in Ohio, in de Verenigde Staten. Ook werkt Foxconn al samen met andere autofabrikanten voor het ontwikkelen van auto’s, zoals de Amerikaanse start-up Fisker en Stellantis, het moederbedrijf van merken als Peugeot en Citroën.

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20