Beleggen in het metaverse: Invesco lanceert thematisch aandelenfonds

Of we straks massaal een VR-bril gaan opzetten om in het metaverse, het 3D-internet van de toekomst, te stappen, blijft nog een open vraag. Beleggingsreus Invesco ziet opportuniteiten en lanceert een apart aandelenfonds voor beleggers die, net als Metabaas Mark Zuckerberg, geloven dat het metaversum voor een steile groei staat.

Het Invesco Metaverse Fonds zal beleggen in zowel grote als kleinere beursgenoteerde bedrijven die meebouwen aan het nieuwe 3D-internet en dat voor een totaalbedrag van 30 miljoen dollar, zo schatten verscheidene media.

De fondsmanagers Tony Roberts en James McDermottroe zullen vanuit Londen de keuzes maken in 7 deelthema’s, die meteen ook duidelijk maken waar Invesco de groeikansen ziet:

  • De volgende generatie bestuurs- en computersystemen
  • Hardware die toegang verleent tot het metaverse
  • Hyperconnectiviteit
  • Immersieve platformen, ontwikkeld met artificiële intelligentie
  • Blockchain
  • Apparatuur die nodig is voor de interoperabiliteit
  • Diensten en instrumenten die de economie verder helpen digitaliseren

Het uitgangspunt is dat het metaversum aan het begin staat van een groeiverhaal en in de komende jaren zal doorbreken bij het grote publiek. “Naar verwachting bedraagt de markt voor virtual en augmented reality in 2030 al ruim 1,6 miljard euro”, zeggen de fondsmanagers in een persbericht.

Niet alleen entertainment

De mogelijke toepassingen op het vlak van entertainment en e-commerce kregen de voorbije maanden de meeste aandacht. Maar Invesco verwacht ook een “transformerende impact” op uiteenlopende sectoren als de gezondheidszorg, de logistiek, opleidingen en sport.

“De grootste beleggingskansen liggen op dit moment bij bedrijven die de infrastructuur opzetten om het metaverse verder te laten groeien”, zegt Roel Thijssen, hoofd distributie voor de Benelux. “Daarna kunnen ervaringen in de echte wereld en de digitale wereld naadloos op elkaar aansluiten. De mogelijkheden van het metaverse zijn zo groot, dat beleggers dit niet links kunnen laten liggen.”

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20