ING sluit 62 Belgische kantoren

De grootbank ING gaat 62 kantoren sluiten in ons land. Dat is 11 procent van haar totale kantoorbestand. De bank verwacht geen ontslagen.

Net als andere banken merkt ING dat steeds meer klanten verkiezen om hun bank digitaal te bezoeken. In de eerste drie kwartalen van dit jaar kreeg de bank er bijna een kwart meer wekelijkse bezoekers bij. Op dit moment zijn 8 miljoen klanten online actief, van wie 1,4 miljoen in België.

Het bedrijf besloot dan ook om zijn kantorenbestand te herbekijken en 62 van de 552 moeten de deuren sluiten. Die kantoren kregen al voor de coronacrisis weinig bezoek en zijn nu voor het grootste gedeelte gesloten door de coronamaatregelen. Dat zegt de groep in een mededeling. Het betrokken personeel krijgt een andere job aangeboden en de bank ‘verwacht geen banenverlies’.

Over de eerste negen maanden van dit jaar boekte ING wereldwijd een winst van 1,7 miljard euro, 55 procent minder dan een jaar eerder. Dat is deels een gevolg van kredietverliezen door de coronacrisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20